30 tháng 8, 2021

Donuts mini

Cả tỷ năm mới làm món bánh này . Do hôm nay nhà có men dư nên mình mới thử công thức làm donuts bằng men dư xem sao . Cái cut bột cũng mấy năm không dùng nên phải tìm hết buổi sáng mới thấy . 
CT mình để nguyên bằng tiếng Anh bên dưới : 




Donuts 


260g     Bread flour 

200g.    Discard /starter 

40g.       Milk

40g.       Unsalted butter 

40g.       Sugar

5g.          Vanilla extract 

4g.          Salt

1 Whole Egg & 1 Egg yolk 


In a stand mixer, use a spatula to mix & combine all ingredients (except butter )


With a hook attachment, add butter and knead until windowpane 


Form a ball, cover & proof until double in size (2 hrs at room temperature 28°c)


Cold retard at 4°c for 3 - 5 hrs


Use a rolling pin to flatten & roll out about 1.5cm thick dough & cut into the shape of 🍩 using ring cutters


Cover & proof until double in size (2hrs)


Fry in the heated oil until golden brown color


Coat the donuts with caster sugar (+ some powdered sugar for the small balls).


Không có nhận xét nào:

Đăng nhận xét